+36/70-678-1979 (HU)
+359/899-942-096 (BG)
info@bolgarvakacio.hu

Aranyhomok

Az Aranyhomok (bolgárul Zlatni Pyasatsi, magyarul Aranyhomok néven közismert), a Napospart mellett, Bulgária másik nagy, kifejezetten a nemzetközi turizmus kiszolgálására létrehozott mesterséges üdülőközpontja. A Naposparttól, többek között, annyiban tér el, hogy ezt nem sík területre építették: a mögötte fekvő domb hangulatossá teszi a tájat.

Az Aranyhomok 4 km hosszan terül el, a tengerpart néhol 100 m széles. A fő vonzerőnek számító homokos strand mellett remek éttermek, és változatos éjszakai élet várja az itt nyaralókat. Az Aranyhomok a Napospartnál ugyan csendesebb, de még messze nem a nyugalmas nyaralásról szól, itt is számos szórakozóhely található meg. A legdrágább bolgár üdülőhely, de a legszínvonalasabb is, és a nyári főszezonban kifejezetten zsúfolt. Várna belvárosától 17 km-re, északra található, de gyakorlatilag már egybeépült a várossal. Az Aranyhomokon való üdüléskor érdemes ellátogatni Várnába is, mely busszal 40 perc alatt elérhető: Bulgária 3. legnagyobb városa számos nevezetességgel, érdekességgel, szórakozóhellyel, és szépséggel kecsegtet.

A Naposparthoz hasonló a története, gyakorlatilag ugyanakkor, 1957-ben kezdődött az építése, és az utóbbi időben fejlődött fel jelentősen. A homok itt valóban igen szép: a legjobb minőségű, legfinomabb aranyhomok. A strandon jet-skizésre, víziernyőzésre, búvárkodásra és vízisielésre is lehetőség van.

Rengeteg, mindenki igényét kielégítő szálláslehetőség, és számos sportolási, és kikapcsolódási lehetőség is várja az ide utazókat. Az üdülőhely északnyugati részén egy remek aquaparkban is szórakozhatunk. A spanyol tulajdonú, mediterrán kialakítású, világszinvonalú Aquapolis vízipark Bulgária első, és Kelet-Európa legjobb aquaparkja. Az aquapark legizgalmasabb csúszdája a Kamikaze: a 18 méter magasról induló fürdőzők a csúszda végére 60 km/h sebességre gyorsulnak fel.

Nyaralás Bulgáriában!

aranyhomok_kikötő_nyaralás Bulgáriában

aranyhomok_hotel admiral

nyaralás bulgáriában_aranyhomok